Main Forum

Claim plugin

2 replies
Builder
Posts:
4
Points:
+224
Votes:
-1
Builder
Beste lezer,

Tijdens onze speelperiode op deze server zijn wij op een vraag gekomen. Waarom is er geen claimplugin? Wij vinden dit erg vervelend, omdat wij nu constant met een gevoel rondlopen dat er iets gegrieft kan worden, ook als wij offline zijn. Natuurlijk is het vanzelfsprekend om niet te griefen, maar helaas zijn er ook minecraft spelers die alleen maar op servers komen om kattekwaad uit te halen.

Met vriendelijke groet,
Iterum en 1tark
Posted Jan 3, 17 · OP
Staff
Posts:
72
Points:
+1,055
Votes:
+28
Staff
Iron
Beste Iterum,

Wij als staff gaan geen claim plugin in de server steken waarschijnlijk. Men moet gewoon niet griefen, als het toch gebeurt gaan wij dat persoonlijjk voor u rollbacken.
Als wij toch een claim plugin zouden nemen, zou dat moeilijkheden veroorzaken, iedereen heeft recht om te bouwen en te minen waar hij wilt (natuurlijk niet te dicht bij anderen dat ze
nog hun nodige ruimte hebben, maar dat is van zelf sprekend). Trollertjes, of spelers die maar 1 dag online zijn, kunnen een gebied claimen en erna weg gaan, en wij mogen die claims dan pas na een maand offline zijn weg halen. Dat zou dus problemen veroorzaken.

De kans dat je gegrieft word is er altijd maar daarom geef ik ook als tip, probeer niet te dicht bij de spawn te bouwen. Wij garanderen u dat wij ieder gegrieft blockje terug zullen geven.

Met vriendelijke groet
AedisMC Staff
I'd imagine the whole world was one big machine. Machines never come with any extra parts, you know.
They always come with the exact amount they need. So I figured, if the entire world was one big machine,
I couldn't be an extra part. I had to be here for some reason. And that means you have to be here for some reason, too.

Maybe it's the same with people
If you lose your purpose, it's like you're broken.

~Hugo Cabret 2011


Posted Jan 3, 17
Owner
Posts:
341
Points:
+4,501
Votes:
+99
Admins
Owner
alles wat meike zegt /\

+

Wat ik vaak op andere servers met claims heb gezien, is dat veel mensen niet weten hoe ze moeten claimen, wat weer voor verwarring en frustratie zorgt, dan moeten wij een manier vinden om het zo goed mogelijk uit te leggen, maar zelfs dan zullen er mensen zijn die er niet uit zichzelf uit komen, of ze claimen helemaal niks.
In het laatste geval is er weer het probleem dat er lolbroeken zijn die spullen van anderen gaan claimen, wat weer veel drama veroorzaakt.
Ook komt dan het probleem van hoe veel mag een speler claimen? Gaat dat via speeltijd of rank? Claimblokken die je kunt kopen?
Als het via speeltijd gaat, gaan mensen dan expres afk staan om meer claimblokken te verdienen? Als het om een rank gaat hebben bepaalde spelers die misschien niet de mogelijkheid hebben om een hogere rank te halen weer een nadeel. Als je claimblokken kunt kopen zijn de mensen die liever bouwmaterialen etc. in de shop kopen weer in het nadeel (wat opzich geen groot probleem zou zijn).

We hebben gekozen voor de manier waarop we het nu doen omdat het in onze ogen redelijk simpel is, zet je een kist, deur, oven etc. neer? Dan kan automatisch niemand anders er meer wat uit halen.
Natuurlijk is mensen toestemming geven voor het openen wat meer werk, dat is dan weer een klein nadeel.
Mensen die willen griefen vinden altijd wel een manier, op deze manier springen de griefers er snel uit en worden ze meteen geband.


ik hoop dat zo je vraag beantwoord is.

tl;dr:
claim = drama,
nu: niet optimaal maar griefers vallen meteen door de mand
giphy.gif
Posted Jan 3, 17
Top Posters
341 Posts
72 Posts
64 Posts
46 Posts
38 Posts
NoticeNotices